vrijdag, 23. november 2012 - 13:18 Update: 08-07-2014 0:26

Al meer dan 20.000 individuele 'Rijksstudio’s' gemaakt

Amsterdam

In de ruim drie weken tijd dat Rijksstudio online ging zijn meer dan 20.000 Rijksstudio’s gemaakt en meer dan 45.000 objecten uit de collectie van het Rijksmuseum gedownload.

'Bovendien bezoeken twee keer zo veel mensen de nieuwe website van het Rijksmuseum sinds de lancering op 30 oktober', meldt het Rijksmuseum vrijdag.

Opvallend is dat de bezoeken veel langer duren, gemiddeld 14 minuten in tegenstelling tot drie minuten in het verleden. Hiermee overtreft het alle verwachtingen en is de website voor het Rijksmuseum dan ook een groot succes.

Rijksstudio
Rijksstudio is op 30 oktober gelanceerd en is een voor de museumwereld innovatieve digitale toepassing waarin een groot deel uit de Rijksmuseumcollectie voor iedereen gratis beschikbaar is.

Zelf aan de slag met 'oude' kunst
125.000 bekende, onverwachte en verrassende beelden om tot in detail op in te zoomen, om aan te raken, te ‘liken’ én om zelf mee aan de slag te gaan. Mensen kunnen in Rijksstudio de bekende grote werken van de kunstschilders van weleer zoals o.a. Rembrandt, Frans Hals en van Esch opnieuw gebruiken en verwerken in hun eigen creaties en deze online delen met iedereen.
Categorie:
Tag(s):