donderdag, 8. maart 2012 - 20:37

Alain Clark en DI-RECT op Bevrijdingsfestival Drenthe 2012

Assen

Grote namen dit jaar op het Bevrijdingsfestival Drenthe 2012. Met publiektrekkers als Alain Clark, DI-RECT en Sunnery James & Ryan Marciano biedt de organisatie een aantrekkelijk programma op het festivalterrein bij de Baggelhuizerplas in Assen. Ook is er ruimte voor debat, activiteiten voor kinderen, kleinkunst en exposities. Het festival begint op zaterdag 5 mei om 12.00 uur en eindigt om middernacht.

Het Bevrijdingsfestival Drenthe treedt aan met een geheel nieuw bestuur. Naast een spannend muzikaal programma voor jong en oud zal er meer ruimte zijn voor de eigen geschiedenis en voor bezinning. ‘Vrijheid geef je door’ is het jaarthema in 2012. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor
herdenken en vieren in diverse generaties. Immers, vrijheid vraagt voortdurend onderhoud.

Vrijheid is nooit vanzelfsprekend. In nauwe samenwerking met Diner-Mobile zal het bevrijdingsfestival op 5 mei in Assen worden georganiseerd op liefst vier podia. De inzet van bestuur en organisatie is er op gericht het een feest van de hele provincie te laten zijn. Talent van eigen bodem wordt een prachtig podium geboden. Culturele instellingen en organisaties/instellingen die zich verbonden weten met de maatschappelijke boodschap van het festival (scholen,
vereniging van veteranen, Kunst en Cultuur Drenthe, Drents Archief, Herinneringscentrum Kamp Westerbork etc.) hebben hun medewerking en participatie toegezegd.

Het feest begint met het ontsteken van het vuur dat vanuit Wageningen op 5 mei door scholieren van het Drenthe College naar Assen zal worden gebracht. Vanaf 13.00 uur zal het bevrijdingsvuur voor de duur van het feest blijven branden. Dankzij het werk van een professionele organisatie en een grote groep vrijwilligers verwacht het bestuur vele duizenden mensen op een veilige manier een onvergetelijke dag te bezorgen.
Provincie:
Tag(s):