vrijdag, 22. juni 2012 - 21:18

Alarmcentrale 112 getroffen door storing

Het mobiel alarmnummer 112 is in de nacht van woensdag op donderdag tussen 0.15 en 06.20 uur getroffen door een storing. Dat liet het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdagavond weten.

Uit onderzoek blijkt dat de storing het gevolg is van onderhoudswerkzaamheden aan de telecom-infrastructuur van de politie. Door de storing is een deel van de inkomende gesprekken onbeantwoord gebleven. In 164 gevallen hebben bellers geen contact kunnen krijgen met de alarmcentrale in Driebergen.

De alarmcentrale heeft direct maatregelen getroffen, waaronder het terugbellen van deze 164 bellers. Met drie bellers is ook na herhaaldelijke pogingen nog geen contact gerealiseerd. De aard en omvang van de onbeantwoorde noodhulpaanvragen wordt op dit moment nog onderzocht.

Door het ministerie van Veiligheid en Justitie, de voorziening tot samenwerking Politie Nederland en het KLPD worden maatregelen getroffen om een herhaling van deze storing te voorkomen. In opdracht van het ministerie is onlangs begonnen met het verbeteren van de gehele 112-infrastructuur om de kans op nieuwe storingen, van welke aard dan ook, te minimaliseren en de impact van een eventuele storing te beperken.
Provincie:
Tag(s):