maandag, 23. januari 2012 - 12:52

Alcoholcontroles: 16 aanhoudingen en 4 ingevorderde rijbewijzen

Afgelopen weekend heeft het Verkeershandhavingsteam van politie Flevoland bij alcoholcontroles in de regio 14 automobilisten en twee fietsers aangehouden voor het rijden onder invloed. Van vier automobilisten is ook het rijbewijs ingevorderd. Er zijn in totaal bijna 1000 blaastesten uitgevoerd.

Bij alcoholcontroles in Lelystad en Dronten op de vrijdagavond op de Dronterringweg, de Hanzeweg en de Biddingringweg reden 5 van de ruim 650 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol en zaten boven de wettelijke limiet. Van een 34-jarige man uit Dronten is het rijbewijs ingevorderd. Hij reed met een alcoholgehalte van 705 ugl (1,6 promille). Bij dynamische controles in Lelystad zijn 4 beschonken bestuurders aangehouden. Ook van een 21-jarige man uit Lelystad is het rijbewijs ingevorderd, hij blies 500 ugl (1,1 promille) en is beginnend bestuurder.

Zaterdagavond zijn bij alcoholcontroles in de Noordoostpolder 5 bestuurders van de weg gehaald omdat ze met ‘een glaasje teveel op’ achter het stuur waren gekropen. Van een 21-jarige beginnend bestuurder is het rijbewijs ingevorderd, hij blies 530 ugl (1,2 promille). Twee 16-jarige fietsers op de Urkerweg in Emmeloord trokken de aandacht. Zij bleken ook met een te hoog alcoholgehalte aan het verkeer deel te nemen. Ook zij zijn aangehouden voor het rijden onder invloed
Provincie:
Tag(s):