dinsdag, 24. juli 2012 - 10:36

Alerte omstanders grijpen in bij woningbrand

Wijk bij Duurstede

Maandag vond een brand plaats in een woning. Twee woningen raakten beschadigd, er vielen geen gewonden.

Rond 18.55 uur kwam de melding binnen dat een appartement in brand stond aan de Steenstraat. Bij de 88-jarige vrouw ontstond brand in een haarföhn. In een poging van de brandlucht af te komen zette de vrouw direct de ramen open waardoor het vuur kon uitbreiden. Al gauw stond de hele woning in brand. Zij kon deze gelukkig op tijd verlaten.

Ondertussen zagen twee mannen op straat, van 30 jaar oud uit Wijk bij Duurstede en van 29 jaar oud uit Nieuwegein, de brand. Vervolgens beklommen zij de balkons om de bewoners van de omliggende appartementen te waarschuwen. Iedereen kon op tijd zijn appartement verlaten. Zij werden opgevangen in een restaurant. De brandweer wist de brand te blussen, het appartement waar de brand ontstond, liep ernstige brandschade op, het appartement erboven rookschade.

De politie roept mensen op bij een beginnende brand de ramen en deuren gesloten te houden. Door de extra toevoer van zuurstof en tocht kan de brand namelijk snel groter worden. Verder wordt het moedige gedrag van de twee mannen op straat geprezen.
Provincie:
Tag(s):