zaterdag, 3. maart 2012 - 13:43

Alle paardenwedstrijden afgelast vanwege nieuwe gevallen Rhino virus

Ermelo

In verband met nieuwe uitbraken van het Rhino virus zijn alle paardenwedstrijden afgelast. Dat zegt de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie.

Vrijdag adviseerde de KNHS verenigingen en wedstrijdorganisaties dit weekend alle wedstrijden af te gelasten. De nieuwe gevallen, een abortus en neurologische variant, zijn op dit moment alleen klinisch bevestigd. De KNHS neemt zelf geen risico’s en gelast daarom de KNHS Indoorkampioenschappen voor dit weekend en volgend weekend af.

Het uitbreken van het Rhino virus is bevestigd in Heumen en Berg en Dal en Driel. De nieuwe gevallen zijn op dit moment alleen klinisch bevestigd, maar de KNHS adviseert haar leden geen onnodige risico's te nemen en bij twijfel contact op te nemen met een dierenarts. Ook adviseert de KNHS om niet onnodig paarden te vervoeren.

Met deze maatregel wil de KNHS elk risico op verspreiding van het Rhino virus uitsluiten. Daarom hebben wij besloten onze Indoor Kampioenschappen van dit weekend en volgend weekend af te gelasten. Wij adviseren onze verenigingen hetzelfde te doen met hun wedstrijden.”, aldus John Bierling, algemeen directeur van de KNHS.
Provincie:
Tag(s):