donderdag, 19. januari 2012 - 22:08

Alle supermarkten in Utrecht open op zondag

Utrecht

Vanaf deze week mogen alle supermarkten in Utrecht open op zondag.

D66 is erg blij dat de winkeltijdenverordening is aangepast. De zondagopenstelling heeft veel voordelen. Het is goed voor de economie en de werkgelegenheid, het beperkt overlast rond het handjevol supermarkten dat nu open mag, het beperkt de huidige oneerlijke concurrentie en het stelt mensen in staat op zondag hun boodschappen te doen.

In het collegeprogramma is opgenomen dat het aantal vergunningen voor zondagopenstelling verruimd zou worden. Het college van B en W heeft de mogelijkheden onderzocht maar stuitte op veel nadelen. Daarom is nu gekozen voor het Deventer model. D66 is zeer tevreden over dit creatieve, probleemoplossend en doortastend plan. Het voorstel van de VVD om het plan ook voor tabakszaken en slijterijen te laten gelden, is gesteund door D66 maar haalde geen meerderheid.

Aanstaande zondag gaat Kleuver campagne voeren bij verschillende supermarkten in de stad. Daarnaast roepen we iedereen op om een ludieke foto te maken en te twitteren waar ze hun boodschappen hebben gedaan met de hashtag: #zondagseboodschap
Provincie:
Tag(s):