vrijdag, 6. juli 2012 - 17:37

Alleen busreiziger mag door 8 weken gesloten IJtunnel

Amsterdam

Ook deze zomer wordt er weer gewerkt aan de IJtunnel. Voor het gewone verkeer is de tunnel 8 weken afgesloten. Dit meldt vervoersbedrijf EBS vrijdag.

Door zoveel mogelijk een tunnelbuis open te houden voor bussen blijft de overlast voor de busreiziger beperkt tot dagdelen van 6 verschillende dagen in deze periode.

Als de werkzaamheden starten op vrijdag 6 juli moet de tunnel ongeveer een uur helemaal dicht. Ook gedurende de nacht van zondag op maandag 8 en 9 juli kunnen de bussen er niet door. Dit geldt ook voor de zondagen 29 juli, 5 en 26 augustus en 2 september overdag. Details hierover vindt u onderaan dit bericht.

Op de momenten dat de tunnel gesloten is rijden de (rode) R-net lijnen vanuit Waterland naar en van het Buiksloterwegveer. De (gele) lijnen 110, 118 en 125 eindigen op Buikslotermeerplein, daar kan overgestapt worden op een (rode) R-netlijn naar Buiksloterwegveer.

Het veer vaart om de 6 minuten en de overtocht duurt 5 minuten. Ook terug rijden alle R-netlijnen via Buikslotermeerplein, zodat overgestapt kan worden op de gele lijnen.

Een deel van de werkzaamheden vallen in de periode waarin de zomerdienstregeling geldt: 14 juli t/m 1 september 2012. Details hierover zijn te vinden op de website van EBS en bij 9292.

Op onderstaande data wijzigt de dienstregeling i.v.m. algehele afsluiting van de IJ-tunnel:
Vrijdag 6 juli:
Vanaf 20.00 uur tot +/- 21.30 uur rijden de bussen naar de Pont.
Zondag(nacht) 8 op maandag 9 juli:
Alle nachtlijnen rijden naar de Pont.
Zondag 29 juli, 5 augustus, 26 augustus en 2 september
Alle zonDAGlijnen rijden naar het Buikslotermeerplein, R-netlijnen rijden door naar de Pont. De nachtbussen rijden weer naar Amsterdam CS.
Provincie:
Tag(s):