dinsdag, 10. januari 2012 - 20:10 Update: 08-07-2014 0:55

Alleen kinderen welkom bij Ajax - AZ

Amsterdam

(Elfvoetbal) Kinderen tot 12 jaar krijgen op donderdag 19 januari toegang tot de KNVB Beker-wedstrijd tussen Ajax en AZ. Per zes kinderen wordt door de Nederlandse voetbalbond één volwassene toegelaten.

Het bekertreffen tussen Ajax en AZ werd op woensdag 21 december verstoord door de 19-jarige Wesley van W., die AZ-doelman Esteban Alvarado belaagde. De 22-jarige doelman kreeg een rode kaart, omdat hij de hooligan daarna twee schoppen gaf.

Coach Gertjan Verbeek begeleidde zijn spelers vervolgens van het veld, omdat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd. De KNVB besloot dat het bekerduel tussen de Noord-Hollandse ploegen in zijn geheel over moest worden gespeeld. Aanvankelijk zonder publiek, maar toen kwam Ajax met het voorstel om vrouwen en kinderen toe te laten.

Een gedeelte van dat voorstel werd door de KNVB overgenomen. "De wedstrijd zonder publiek is opgelegd om de voortgang van het bekertoernooi te bewaken en een duidelijk signaal richting de club en het publiek af te geven. Het educatieve karakter van het voorstel van Ajax heeft het bestuur doen besluiten dit specifieke verzoek te honoreren. Een creatieve oplossing waarmee deze wedstrijd in een wat positiever daglicht wordt gesteld", geeft KNVB-directeur Bert van Oostveen aan op de website van de Nederlandse voetbalbond.

"Wij zijn direct na de uitspraak van de KNVB gaan nadenken over een manier waarop we konden voorkomen dat er in een leeg stadion gespeeld zou worden", aldus financieel directeur Jeroen Slop. "Met het openstellen van de wedstrijd voor basisscholieren en leden van sportverenigingen willen we deze doelgroep op supportersvriendelijke wijze kennis laten maken met het betaald voetbal. Zodoende zal de wedstrijd letterlijk een schoolvoorbeeld moeten worden, waarbij het lespakket extra ondersteuning biedt. Hiermee trachten zowel Ajax, AZ en de KNVB het voetbal op een positieve wijze onder de aandacht te brengen."

Voor basisscholen binnen een straal van tien kilometer rondom Amsterdam regelt Ajax gratis vervoer. Supporters die een kaartje hadden aangeschaft voor de bekerwedstrijd kunnen de inhaalontmoeting gratis online bekijken via Eredivisie Live.
Categorie:
Tag(s):