dinsdag, 9. oktober 2012 - 19:04

Almelo hijst regenboogvlag op Coming Out Dag

Almelo

Almelo hijst met 33 andere gemeenten in een estafettevorm de regenboogvlag op Coming Out dag op donderdag 11 oktober aanstaande. 'We laten hiermee zichtbaar zien dat Almelose gemeenschap staat voor een tolerante samenleving', meldt de gemeente Almelo dinsdag.

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. De regenboogvlag symboliseert dit voor de lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

Eén voor één hijsen de deelnemende gemeenten de regenboogvlag bij hun stad- of gemeentehuis. Om 08.00 uur precies start de estafette in de gemeente Alkmaar. In Almelo hijst wethouder Mieke Kuik de vlag om 08.02 uur. De estafette eindigt rond 18.35 uur bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De Coming Out dag duurt een dag, maar de boodschap van de gemeenten geldt het hele jaar. In Almelo maakt bestrijding van discriminatie vanwege de seksuele geaardheid deel uit van het integrale anti-discriminatiebeleid. Almelo werkt daarvoor nauw samen met de organisatie Artikel1Overijssel.nl.
Provincie:
Tag(s):