vrijdag, 17. augustus 2012 - 16:38

Almere getroffen door ICT-storing

Almere

De gemeente Almere is vrijdagochtend getroffen door een ICT-storing. 'Het ging om een hardware-storing waardoor de servers en het netwerk enkele uren niet goed functioneerden', meldt de gemeente vrijdag.

Als gevolg hiervan waren alle balies en het callcenter van de gemeente Almere tot 13.00 uur buiten bedrijf. De uitgifte van reisdocumenten en rijbewijzen was hierdoor tijdelijk ook niet mogelijk.

In enkele spoedeisende gevallen hebben medewerkers van de gemeente de aanvragers zo goed mogelijk proberen te helpen. 'Met de bezoekers die vandaag voor 13.00 uur een afspraak hadden en die dat zelf wilden, heeft de gemeente vanmiddag contact opgenomen voor een nieuwe afspraak. Voor zover dat mogelijk is en de betreffende personen dat willen, vinden deze afspraken nog vandaag plaats. Twee trouwerijen konden wel gewoon doorgaan', aldus de gemeente.

De storing heeft geen verband met de storing als gevolg van het virus dat vorige week donderdag een groot aantal gemeenten in ons land -waaronder de gemeente Almere- heeft geraakt.

Beide storingen hebben geen schade toegebracht aan de computersystemen van de gemeente en ook niet aan computers van bezoekers aan het digitaal loket.
Provincie:
Tag(s):