woensdag, 11. januari 2012 - 10:08 Update: 08-07-2014 0:55

'Als de echte klik er niet is, gaat het wat moeizamer'

(ElfVoetbal) Hij zag een centrale verdediger in hem en had hem eigenlijk niet echt nodig. Zie daar de verklaring voor een stroeve basis van een relatie tussen trainer Co Adriaanse en speler Leroy Fer.

De middenvelder werd vlak voor het sluiten van de transferdeadline in augustus 2011 door Feyenoord verkocht aan FC Twente. Ondanks het fikse transferbedrag dat de Tukkers voor Fer op tafel legden, gebruikte de toenmalige coach Adriaanse hem amper. Dit tot ergernis van de mensen binnen de club, onder wie Fer zelf.

Nu blikt hij in het Algemeen Dagblad terug op zijn lastige band met Adriaanse. "Ik zeg daar liever niets over, maar als de echte klik er niet is, dan gaat het wat moeizamer", is hij eerlijk.

"Ik had een goede verstandhouding met hem, hij was naar mij toe duidelijk in zijn uitleg en keuzes. Minder gelukkig was ik natuurlijk met zijn opmerking in de media, nog voor mijn komst naar FC Twente, dat hij me niet per se nodig had en liever een andere speler wilde. Gelukkig stond de rest van de club wel achter me. De trainer heb ik echt moeten overtuigen, althans, dat gevoel had ik."

"Het zelfvertrouwen in de spelersgroep is door de komst van de nieuwe trainer groot", doelt Fer op de rentree van Steve McClaren. "Hij is niet voor niets eerder kampioen geworden met FC Twente, dat schept misschien hoge verwachtingen. Maar dit seizoen gaat een titel moeilijk worden. PSV is favoriet, een stabiele ploeg, met veel individuele kwaliteit. Wij moeten het gewoon van wedtrijd tot wedstrijd bekijken."
Categorie:
Tag(s):