dinsdag, 3. juli 2012 - 20:47

'Als jij kon toveren': het zomerconcert van zangschool Studio Rothschild

Mijdrecht

Het is zaterdagavond 23 juni. In de sfeervolle grote zaal van woon- en zorgcentrum Nieuw Avondlicht staat een grote zwarte vleugel klaar. Eromheen zit al een aantal bewoners van het huis, benieuwd welk programma hun vanavond geboden gaat worden, want vanavond zal hier een groot aantal leerlingen van zangschool Studio Rothschild optreden.

De zaal stroomt langzaam vol en het is even na zeven uur als Thomas Oudshoorn de avond opent met het spetterende en toepasselijke nummer van Jan Smit 'Leef nu het kan!' Achter Thomas volgen op rij alle 'zangsterren' van deze avond. Thomas, die inmiddels wereldberoemd is in Mijdrecht en bij menig feest of partij te vinden is, brengt zijn lied met veel flair en krijgt de hele zaal mee.

Na deze levendige opening neemt Jeroen Kolkmeijer het stokje over en hij presenteert de avond zoals we van hem gewend zijn: vlot en met humor.
Voordat de volgende leerlingen hun eerste nummer ten gehore brengen, vertelt zangcoach Greetje de Haan dat het thema van deze avond is 'Als jij kon toveren'. Wat zou jij dan veranderen? Wat zijn jouw dromen? Iets meer rust misschien voor de leerlingen Emilie van den Berg en Quinty Veerhuis?
Deze twee gezellige vriendinnen, die al twee jaar zangles hebben, hebben zelfs geen tijd meer voor een sms'je, zo valt op te maken uit hun vrolijke en met veel flair gebrachte nummer 'Druk, druk' druk'.

Later op de avond zingt Emilie van de Berg het lied 'De coolste DJ'. Zo jong nog en dan al helemaal weg van de DJ. Emilie brengt het lied pittig en is vocaal sterk, net zoals haar vriendin Quinty Veerhuis met het nummer 'Stupid'. 'Stupid' hoeft zij zich niet te voelen. Ze oogst met haar supergezongen lied dan ook een flink applaus.

Nog maar net op zangles en dan al met twee musicalnummers komen. Dat doet Jia Wychers maar eventjes. Allereerst brengt zij het nummer '16 op 17' uit de musical Sound of Music. Jia brengt dit nummer, begeleid door Greetje op de piano, heel goed. Samen met haar zus Xintha die de rol van 'vriendje' op zich heeft genomen, vormt ze een sterk duo. Later op de avond brengt Jia ook nog heel inlevend het prachtige nummer 'Colors of the wind'.

Hoe belangrijk energie is, blijkt wel uit het nummer 'Energie'. Energiek en goed gezongen door Mara Leeuwin en Dionne Spaltman. Met hun flitsende kleding en hun vrolijke stemmen spatten zij van het podium af en geven zij zowel elkaar als de zaal een hoop energie!
Willen zijn zoals dat andere meisje. Als dat nou je droom is. Daarover zingt Ilke de Lange met het nummer 'Zoals zij'. Ilke weet de inhoud van dit lied goed over te brengen op haar publiek en heeft een groot stembereik. Dit geldt ook voor Nanou van Eersel met het lied ''Born this way' van Lady Gaga. Nanou heeft een mooie stem en beschikt over veel volume. Ze is gewoon 'born this way'.

Als laatste nummer voor de pauze is van Francisca Oudshoorn aan de beurt. Zij zingt het mooie nummer 'Beautiful' van Christina Aguilera. Francisca brengt dit moeilijke en gevoelige nummer gewoon 'beautiful' en heel inlevend.

Het tweede gedeelte van deze muzikale avond wordt geopend door de 8-jarige Chelsea van Wijk met het nummer 'Someone like you' van Adele. Het gaat over de zoektocht naar de jongen die lijkt op haar grote liefde. Niet mis als je nog maar 8 jaar bent. Maar Chelsea zingt dit nummer met haar heldere stem heel goed en oogst terecht een groot applaus. Veelbelovend als je dit al op zo'n jonge leeftijd weet neer zetten!

Na dit optreden volgen er twee mooie duetten. Zo zingen Anouk Bakker en Thomas Oudshoorn het prachtige nummer 'Sorry seems to be'. Het nummer wordt mooi gezongen en maakt veel indruk op het publiek evenals het nummer 'The A-team'. Dat nummer wordt heel mooi vertolkt door Denise Overwijk en Nanou van Iersel, die zichzelf daarbij ook nog op de piano begeleiden. Hun stemmen passen goed bij elkaar en ze hebben allebei een groot stembereik.

Anouk Bakker brengt daarnaast ook het nummer 'Tot jij mijn liefde voelt' van Dik Hout. Mooi en gevoelig gebracht en op de piano begeleid door Greetje. Anouk weet de boodschap goed over te brengen en gooit hoge ogen met dit nummer. Evenals Judith van Harten met het nummer 'Denk aan mij' uit de musical The Phantom. Met haar heldere stem vertolkt ze dit nummer heel mooi. Ook zij heeft een groot stembereik waardoor ook de hele hoge noten, waar dit nummer om bekend staat, prima gehaald worden.

Bijna aan het eind van het programma komt Thomas Oudshoorn met het swingende nummer 'Verliefd zijn is veel leuker' van Guus Meeuwis. Nog voor hij één noot heeft gezongen, gaat de zaal al los. Thomas weet dat enthousiasme vast te houden met zijn vrolijke stem en zijn uitstekende performance.

Tot slot brengt Jeroen Kolkmeijer, samen met alle jeugdige zangers en zangeressen het nummer 'Toveren' van Herman van Veen. Het publiek reageert heel enthousiast. Met dit nummer blijkt dat Greetje de Haan met Jeroen Kolkmeijer haar eigen Herman van Veen in huis heeft, want hun stemmen lijken verbazingwekkend veel op elkaar. Na afloop volgt een daverend applaus. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit nummer, na allerlei officiële toespraakjes en het uitreiken van de bloemen, nog een keer herhaald wordt. En de zaal is weer even enthousiast en klapt vrolijk mee.
En deze vrolijkheid blijft na afloop nog lang hangen als er onder het genot van een hapje en een drankje nog gezellig wordt nagepraat.

Foto 1: Thomas en alle zangeressen, foto 2: Jia, Foto 3: Francisca, foto 4 : Carré.
Provincie:
Tag(s):