maandag, 25. juni 2012 - 9:06

Ambulancezorg Utrecht krijgt hoge kwaliteitsonderscheiding

Bilthoven

In april 2012 is de kwaliteit van de RAVU-organisatie, verantwoordelijk voor de ambulancezorg in de provincie Utrecht, doorgelicht door het Instituut Nederlandse Kwaliteit (INK).

De RAVU scoorde op alle facetten bijzonder goed. Op basis van deze beoordeling heeft het INK aan de RAVU de hoogst mogelijke onderscheiding toegekend.

Het INK stimuleert excellerende organisaties door ze te beoordelen op samenhangende bedrijfsvoering, gericht op resultaten en voortdurende verbetering en vernieuwing.

De RAVU hanteert het INK kwaliteitsmodel sinds het jaar 2000. Op 10 en 11 april jl. is de integrale kwaliteit van de RAVU uitgebreid beoordeeld.
Het gehele ambulancezorgproces, vanaf de meldkamer ambulancezorg, de hulpverlening ter plaatse tot en met overdracht in het ziekenhuis is hierbij onder de loep genomen.

Ook het personeelsbeleid, de opleidingen, de voertuigen, materialen, ICT en diverse ondersteunende afdelingen werden in dit onderzoek betrokken.

Extra aandacht was er voor de samenwerking van de RAVU in de acute zorgketen met ziekenhuizen, huisartsen, thuiszorg, verloskundigen alsook in de veiligheidsketen met politie en brandweer.

De RAVU is de eerste ambulanceorganisatie aan wie deze hoge onderscheiding is toegekend.
Op dinsdag 26 juni a.s. vindt de officiële uitreiking plaats op kasteel Sterkenburg in Driebergen.
Provincie:
Tag(s):