zaterdag, 20. oktober 2012 - 14:54

Amsterdamse crimineel Najib B. in Antwerpen geliquideerd

Voor het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen is de Amsterdamse crimineel Najib B. doodgeschoten.

De man werd donderdagmiddag al geliquideerd, maar de Belgische media hebben nu pas bekendgemaakt dat het om een Amsterdamse crimineel gaat. Dit meldt de Telegraaf zaterdag.

De liquidatie is waarschijnlijk het gevolg van een aanslepend conflict over een partij van 200 kg cocaïne, aldus de Belgische krant Het Nieuwsblad. Najib B. werd twee keer in het hoofd geraakt en twee maal in zijn borst.

De 34-jarige Najib. B., alias Bo, maakte deel uit van een beruchte Amsterdamse criminele organisatie. Het kopstuk van de bende is Gwenette Martha, een Antilliaan die enkele jaren geleden in Antwerpen opdook nadat hij uit een gevangenis in Heerhugowaard was ontsnapt. Toen Martha werd gepakt in 2010 zou B. de leiding van de organisatie hebben overgenomen.

Volgens Het Nieuwsblad vrezen politie en het Antwerpse OM dat deze brute moord het begin is van een reeks van onderwereldmoorden.

De politie heeft vrijdag laten weten dat de vluchtauto van de schutters is gevonden. Volgens het Antwerpse Openbaar Ministerie gaat het om een auto met Nederlandse kentekenplaten.
Provincie:
Tag(s):