donderdag, 8. maart 2012 - 10:44

Amsterdamse psychiater moet werkzaamheden stoppen

Amsterdam

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft psychiater Boerboom uit Amsterdam het bevel gegeven om zijn werkzaamheden per direct te stoppen.

Dit bevel duurt tot de tuchtrechter uitspraak heeft gedaan over de spoedtuchtklacht die de inspectie gaat indienen. De inspectie beschikt over feiten die het aannemelijk maken dat het voorschrijfgedrag van de psychiater niet los gezien kan worden van schade die is ontstaan bij patiënten die door hem zijn behandeld. Hiermee heeft de inspectie er onvoldoende vertrouwen in dat de patiëntveiligheid in de praktijk van deze psychiater is gewaarborgd.

Aanleiding
Directe aanleiding voor deze maatregel is de melding die de inspectie op 12 januari jl. kreeg over het overlijden van een patiënt van deze psychiater. De psychiater behandelde cliënten van Stichting Pyxis, de instelling die afgelopen week op advies van de inspectie een aanwijzing van de minister kreeg haar activiteiten te staken.

Na het doorlichtingsbezoek aan de praktijk ontving de inspectie aanvullende informatie, waaronder het schouwrapport over het overlijden van de patiënt. Hieruit is aannemelijk dat hoge doseringen medicatie een rol speelden bij het overlijden.
Provincie:
Tag(s):