dinsdag, 4. september 2012 - 22:44 Update: 08-07-2014 0:26

André Rieu wint BVN Trofee

Hilversum

BVN, de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland, heeft de TROS-uitzending 'Walsend het Jaar uit' met André Rieu met de BVN Trofee onderscheiden voor Best Gewaardeerde programma.

De meer dan 2500 ondervraagde BVN kijkers kozen het 'NOS Journaal' tot Best Bekeken programma. André Rieu was erg blij met deze publieksprijs, die hij uit handen van BVN bestuurslid Joop Daalmeijer ontving: "Mijn doel is om mensen over de hele wereld blij te maken. Deze trofee bevestigt dat ik daarmee op de goede weg ben."

Best gewaardeerd
'Walsend het Jaar uit' van André Rieu kreeg een rapportcijfer van 8,2 in het door Intomart GfK gehouden onderzoek. Ook het 'NOS Journaal' en 'Boer Zoekt Vrouw' werden met een 8,1 hoog gewaardeerd. Geen enkel programma kreeg overigens een onvoldoende van de ondervraagden.

Meer kijktijd
De onderzoekers stelden de BVN kijkers nog meer vragen: onder andere hoe vaak men naar BVN kijkt. Opmerkelijk is dat steeds méér naar BVN wordt gekeken: in 2010 keek nog 80% van de ondervraagden dagelijks naar de satellietzender, in 2012 is dat percentage gestegen naar 85%. …én vijfde van de ondervraagden blijkt per dag langer dan vier uur naar BVN te kijken. In Azië en zuidelijk Afrika wordt het vaakst en het langst naar BVN gekeken. Naast amusement blijft daarbij het Nederlandse nieuws erg belangrijk, getuige de verkiezing van het 'NOS Journaal' tot Best Bekeken programma, vlak vóór 'De Wereld Draait Door'.
Categorie:
Tag(s):