dinsdag, 6. november 2012 - 17:21

Anika Luteijn aan kop in zoektocht naar beschermvrouwe Sluiskiltunnel

Terneuzen

Na de eerste aflevering van ‘Boorvrouw gezocht’, stroomden de stemmen voor de beschermvrouwe van de Sluiskiltunnel binnen. Na één week staat Anika Luteijn aan kop, op de voet gevolgd door Jerina Pladdet.

De stembussen zijn weer geleegd en de tweede aflevering staat online. Iedereen kan weer stemmen voor zijn of haar favoriet.

Stand na week één
In de zoektocht naar de beschermvrouwe voor de Sluiskiltunnel is na één week stemme de stand als volgt:
1. Anika Luteijn
2. Jerina Pladdet
3. Pascal Dallinga
4. Evelien de Visser
5. Dianna Lauwereijs
6. Riekje Toorenaar

Deze week laten de vrouwen in de tweede aflevering zien hoe goed zij een tunnel kunnen dopen. De aflevering is te zien via www.boorzoektvrouw.nl en www.pzc.nl en op dinsdagavond op TV via CTV (om 19.30, 20.20 en 23.30 uur).

Iedereen kan stemmen
Iedereen kan elke week op zijn favoriete beschermvrouwe stemmen via www.pzc.nl/boorzoektvrouw en www.boorzoektvrouw.nl. Elke week wordt de tussenstand bekend gemaakt. Ook de jury kent elke week punten toe. Uiteindelijk kiezen zowel het publiek als de jury elk hun favoriete vrouw voor de klus. Deze twee vrouwen dopen op 17 januari 2013 het startpunt voor de noordelijke en de zuidelijke tunnelbuis.

Beschermvrouwe gezocht
43 vrouwen reageerden op de oproep van de Sluiskiltunnel om zich aan te melden als beschermvrouwe van de tunnelboorploeg. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Commissaris van de Koningin Karla Peijs heeft uit alle inzendingen zes vrouwen genomineerd: Evelien de Visser uit IJzendijke, Pascal Dallinga uit Sluiskil, Anika Luteijn uit Axel, Jerina Pladdet uit Hoek, Riekje Toorenaar uit Retranchement en Dianna Lauwereijs uit Hulst.
Provincie:
Tag(s):