donderdag, 5. januari 2012 - 22:21

ANPR-actie levert 11.000 euro op

Agenten en de Verkeerspolitie hebben dinsdag en woensdag een ANPR-controle gehouden waarbij zo'n 11.000 euro aan achterstallige betalingen werd geïnd.

Een man die zonder rijbewijs per auto onderweg was naar zijn CBR-examen werd ook van de weg gehaald. Dat gold ook voor een automobilist die bij de rechtbank het eerdere intrekken van zijn rijbewijs wilde aanvechten.

De agenten controleerden nabij de Maastunnel, Erasmusbrug en Beneluxtunnel. Zo'n veertig bestuurders werden na een ANPR-signaal met hun voertuigen aan de kant gezet omdat ze nog schulden hadden openstaan bij bijvoorbeeld het CJIB.

Dinsdag werd bij de controle ook een 19-jarige automobilist uit Rotterdam staande gehouden omdat hij voor de derde keer zonder rijbewijs achter het stuur zat. Hij verklaarde op weg te zijn naar het CBR om zijn theorie-examen af te leggen. Zijn auto is in beslag genomen.

Een 22-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel werd woensdag aan de voet van de Erasmusbrug gestopt. Zijn rijbewijs bleek ingevorderd. Hij was op weg naar de rechtbank om aldaar van een rechter te horen of hij het terug zou krijgen. Die eerdere invordering werd door dit voorval met minstens een half jaar verlengd.
Provincie:
Tag(s):