zaterdag, 1. september 2012 - 13:40

ANWB: 40% minder files in augustus

Den Haag

Al twee maanden op rij daalt de filezwaarte (lengte keer duur file) fors in vergelijking met de afgelopen jaren.

Volgens de nieuwste filecijfers van de ANWB lag de filezwaarte in augustus 40 procent lager dan het gemiddelde van de afgelopen zes jaar. Vooral in de middag waren er veel minder files.

In de vakantiemaand augustus waren er wel dagen met lange files maar die werden meestal veroorzaakt door strandverkeer of ongelukken.

Dinsdagmiddag 7 augustus was er een ernstig ongeluk op de A12 bij Arnhem. Een vrachtwagen reed door de middenberm en kwam in botsing met acht auto’s op de andere rijbaan. De A12 was van 17.30 uur tot middernacht afgesloten. Op de A12 en de omleidingsroutes via de A1, A30 en A50 was er veel vertraging.

Door het mooie weer in het weekend van 18 en 19 augustus stonden veel strandgangers stil op de wegen richting de kust. Zaterdag was de drukste dag met bijna 80 kilometer file. Zondag veroorzaakte een brand in de grootste parkeergarage in Scheveningen een verkeerschaos in de badplaats.

Donderdagochtend 30 augustus reed op de A58 tussen Bergen op Zoom en Breda een vrachtwagen door de middenberm. Op de andere rijbaan schampte de vrachtwagen geladen met papier een andere vrachtwagen en kantelde. De A58 werd in beide richtingen afgesloten. Het opruimen van de ravage duurde tot laat in de avond.
Provincie:
Tag(s):