dinsdag, 24. juli 2012 - 11:47

ANWB: Druk weekend op Duitse wegen

Den Haag

Met het begin van de zomervakanties in Baden Württemberg verwacht de ANWB dit weekend zeer lange files in het zuiden van Duitsland.

Bovendien zijn er werkzaamheden op de Duitse snelwegen, onder meer op de belangrijke vakantieroutes A5 en A8. Ook in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk staan zaterdag veel files.De grootste drukte verwacht de toeristenbond tussen 09.00 en 15.00 uur

Wegen Nederland rustig
In eigen land zal de vakantiedrukte op de weg weinig voorstellen. Weliswaar begint de bouwvak in de regio Noord en gaan vrijdag 1,1 miljoen mensen op vakantie, tot lange files leidt dat nauwelijks. Wel zijn er dit weekend twee evenementen waar veel bezoekers op af komen. In Assen is het Truckstarfestival. Dat is vanaf vrijdag goed te merken op de A28 bij de afrit Assen, waar files kunnen ontstaan. In Rotterdam wordt zaterdag het Zomercarnaval gevierd.

Helft Nederlanders naar het buitenland
Van de Nederlandse vakantiegangers gaat circa de helft naar het buitenland, waarbij Duitsland en Frankrijk favoriet zijn.

In Duitsland zijn de belangrijkste knelpunten te vinden in het zuiden van het land, zoals de routes Ulm — Kempten (A7), Stuttgart — München — Salzburg (A8) en Neurenberg — München (A9). De langste files staan zaterdag richting het zuiden. Maar ook richting noorden is het druk, door het eind van de schoolvakanties in het noorden en oosten van het land.

Frankrijk
In Frankrijk ontstaan zaterdagochtend bij het krieken van de dag de eerste files. Belangrijkste knelpunten zijn de A6 Parijs — Lyon voor Beaune en de aansluitende A7 naar de zuidkust bij Vienne en Montelimar. Later op de dag zal het ook vastlopen op de A10 Parijs — Bordeaux bij Orléans, Poitiers en Bordeaux. Ook verwacht de ANWB files naar Spanje op de A9 bij Perpignan.

Zwitserland
In Zwitserland is het vrijdagmiddag en -avond druk op de A2 voor de Sint Gotthardtunnel en voor Chiasso richting Italië. De wachttijden lopen op tot 2 uur. Ook zaterdag is het daar druk, de piekuren liggen tussen 08.00 en 16.00 uur

Oostenrijk
Op de wegen in Oostenrijk hebben vakantiegangers zaterdag de meeste vertraging op de A10 bij het tolstation St. Michael, A11 voor de Karawankentunnel richting Slovenië, A13 Innsbruck — Brenner en op B179 tussen Füssen — Lermoos bij de grenstunnel.

Italië
In Italië staan vooral lange files op de wegen naar de Ligure en Adriatische kust en rond de grote meren in het noorden. En richting Zwitserland staat file aan de zuidkant van de St. Gotthardtunnel.
Provincie:
Tag(s):