dinsdag, 26. juni 2012 - 12:52

ANWB verwacht druk weekend op de weg

Utrecht

De ANWB verwacht komend weekend kans op extra verkeersdrukte. Die wordt vooral veroorzaakt door werkzaamheden en een aantal grote evenementen.

Ook begint vrijdag ook voor zo'n 800.000 Nederlanders in de regio Zuid de zomervakantie. Maar dat zal nauwelijks tot extra verkeersdrukte leiden, verwacht de toeristenbond.

Het zijn volgens de ANWB vooral evenementen die dit weekend gevolgen hebben voor het wegverkeer. Zo is in Zeeland de Brouwersdam (N57) vrijdagavond en zaterdagmiddag dicht vanwege het popfestival Concert at Sea. Daardoor zal het extra druk zijn op de omleidingsroute, de N59 vanaf knooppunt Hellegatsplein en de N256 vanaf Goes.

In Zuid-Limburg kan het zaterdag druk worden op de A2 door wielerliefhebbers. Die zijn dan onderweg naar het Belgische Luik waar komend weekend de Tour de France begint. Vooral bij Maastricht kunnen files ontstaan omdat daar aan de weg wordt gewerkt.
In Drenthe is zaterdag de jaarlijkse motorrace TT Assen op het circuit. Tienduizenden fans zorgen voor files op de A28 bij Assen.
Provincie:
Tag(s):