maandag, 30. juli 2012 - 15:05

ANWB:nog nooit zoveel Nederlandse pechgevallen in buitenland

Den Haag

De ANWB Alarmcentrale heeft vorige week een recordaantal pechhulpvragen ontvangen uit het buitenland. Het aantal pechhulpverleningen steeg zoals verwacht ten opzichte van de week daarvoor van 4500 naar 6000.

'Dat is een record. Het vorige record lag op 5750 hulpverleningen dat dateert uit 2009', meldt de ANWB maandag.

De ANWB heeft de drukste hulpverleningsweek beleefd van deze vakantieperiode als het gaat om het aantal pechhulpvragen van Nederlanders uit binnen- en buitenland. In totaal ontving de ANWB de afgelopen week meer dan 75.000 telefoontjes.

De drukste dag was maandag 23 juli, toen kreeg de Alarmcentrale ruim 11.000 telefoontjes. Voornaamste oorzaken voor de extra drukte waren de bosbranden in Spanje en het mooie zomerweer in Nederland.

De meeste hulpvragen komen uit Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Het gaat veelal om problemen met het starten en om koel- en koppelingproblemen.

Wat opvalt is dat veel meer vakantiegangers er tegenwoordig voor kiezen te reizen op doordeweekse dagen om lange files in het weekend te vermijden. Die verschuiving is duidelijk te merken bij de steunpunten van de ANWB in Lyon, München en Barcelona.

Ramadan
Opmerkelijk is de daling van het aantal voertuighulpverleningen in Spanje en Marokko. Dat heeft volgens de ANWB te maken met het reisgedrag van de Marokkaanse-Nederlanders. Ze kiezen vaker voor het vliegtuig. Ook vermoedt de ANWB dat velen de Ramadan in Nederland houden. Het ANWB-steunpunt Barcelona hoefde voor hen minder in actie te komen.

De ANWB Alarmcentrale verwacht komende twee weken nog flinke drukte. Veel Nederlanders reizen dan weer terug naar huis. Met name in Frankrijk zal het erg druk worden en kunnen de wachttijden bij de ANWB Alarmcentrale oplopen.
Provincie:
Tag(s):