dinsdag, 9. oktober 2012 - 13:47

App moet helpen bij grotere pakkans verdachten

Groningen

De Groningse politie is vandaag dinsdag 9 oktober begonnen met een pilot om de pakkans van verdachten te vergroten. In de proef maken zowel ondernemers en burgers als Regiopolitie Groningen en Stadstoezicht van de gemeente Groningen gebruik van een nieuw ontwikkelde app.

De app is op smartphones van alle gebruikers geplaatst. Zodra een burger of een ondernemer een verdachte of een heterdaadsituatie constateren, kunnen zij snel via de app een melding aanmaken. Ook kan een foto van de verdachte worden gemaakt en bij de melding worden gevoegd. De melding komt direct terecht bij politieagenten en/of medewerkers van Stadstoezicht die speciaal zijn vrijgemaakt voor deze proef.

De proef begint in de binnenstad van Groningen in een relatief klein gebied. De Vismarkt en het Martinikerkhof zijn de uitgekozen straten waar de pilot gaat draaien. De pilot loopt van maandag tot en met vrijdag, tussen de tijdstippen van 10.00 tot 18.00 uur. Voor de start van de proef zijn 3 voorlichtingsbijeenkomsten gehouden. Dit heeft er in geresulteerd dat 15 ondernemers en enkele burgers zich hebben aangemeld voor de proef. De politie en gemeente hopen dat het aantal aanmeldingen tijdens de proef zal stijgen.
Provincie:
Tag(s):