dinsdag, 8. mei 2012 - 21:20 Update: 08-07-2014 0:31

App scant streepjescode en geeft productinfo

Amsterdam

Na anderhalf jaar onderzoek is SuperWijzer een feit. ‘Deze app beoordeelt ruim 16.000 producten van circa 20 supermarktketens’, melden Varkens in Nood en Greenpeace.

Door het scannen van een bar- of streepjescode, krijgt de consument à la minute toegang tot een database met wetenschappelijke informatie o.a. van het milieukundig bureau CE Delft, die grotendeels speciaal voor SuperWijzer verzameld werd.

Einde van keurmerkenbos?
Nederland heeft meer dan 100 keurmerken. De huidige wirwar van keurmerken, labels en al te mooie afbeeldingen op verpakkingen doet soms duizelen. Hoeveel antibiotica is er gebruikt? Hoe staat het met het dierenwelzijn? En zorgt de productie voor klimaatverandering? SuperWijzer beoordeelt ieder product op dierenwelzijn, natuur & milieu, klimaatverandering en schadelijke stoffen.

App al 22.000 keer gedownload
Nadat SuperWijzer maandagavond online werd gezet, hebben al 22.000 consumenten de app gedownload en zijn meer dan 120.000 producten gescand. SuperWijzer staat nu tweede in de Appstore.

Hans Baaij, directeur van Varkens in Nood: Er komen op dit moment zo’n 1.000 gebruikers per uur bij. Dat komt zeker ook doordat SuperWijzer op internet en in social media goed aanslaat. Hoewel er ook kritiek is, bijvoorbeeld dat SuperWijzer niet verkrijgbaar is op iPad of iPod, overheersen de positieve reacties en dat wordt bepalend voor ons succes.

Varkens in Nood en Greenpeace zijn initiatiefnemer van SuperWijzer.
Categorie:
Tag(s):