zondag, 18. november 2012 - 19:40

Aran de Jong zat tijdens afrekening met anderen in de auto

Eindhoven

Eindhovenaar Aran de Jong, die zaterdagochtend na een schietpartij op de Diamantring dood werd aangetroffen op het Aanschot, blijkt inderdaad door vuurwapengeweld om het leven te zijn gekomen. Dat is uit onderzoek aan het lichaam gebleken. De dader is nog voortvluchtig.

Een groot deel van de zaterdag was een deel van de Diamantring en directe omgeving afgesloten. De technische recherche deed nauwkeurig onderzoek. Inmiddels werden diverse getuigen gehoord.

Uit het eerste onderzoek bleek dat de auto van het slachtoffer die ochtend kort voor vijf uur voor zijn woning werd beschoten. De man zat op dat moment samen met enkele bekenden, waaronder zijn vrouw, in de auto. Hij was kennelijk nog in staat om uit de auto weg te vluchten, maar werd later door agenten dood in de omgeving aangetroffen. Hij bleek te zijn neergeschoten. De andere inzittenden van de auto bleven ongedeerd. Zij werden door de politie opgevangen en zijn gehoord. Hen is slachtofferhulp aangeboden.

De politie heeft een team grootschalige opsporing samengesteld. Totaal ongeveer 25 politiemensen onderzoeken de zaak. Het technische onderzoek op de plaats van het schietincident is inmiddels afgerond. De politie deed ook onderzoek in de woning van het slachtoffer. Zondag is een uitgebreid buurtonderzoek gehouden.

Aran de Jong bekende
Het slachtoffer van de schietpartij was de man achter een groot beleggingsbedrijf. Samen met zijn broer is hij ook eigenaar van een bungalowpark, aldus de omroep.

Zakenman Aran de J. werd in 2001 opgepakt tijdens een grote drugsactie. Op meerdere plaatsen werden in die tijd invallen gedaan. Het OM zegt dat J. de leider is van een criminele organisatie die handelde in grote hoeveelheden softdrugs. Aran de J. zat ruim een jaar in voorarrest en kwam afgelopen zomer weer vrij. Begin december zou een rechtszaak tegen hem beginnen.

Volgens bronnen aan de omroep zou Aran de J. bevriend zijn geweest met Youssef Sabbahi uit Veghel die vorige week op een kickboksgala in Zijtaart werd doodgeschoten. Het is onduidelijk of de twee moorden met elkaar in verband kunnen worden gebracht.
Provincie:
Tag(s):