woensdag, 21. november 2012 - 17:50

Armeense vrouw misbruikt en vastgehouden in Zwolse woning

Zwolle

Afgelopen zaterdag is omstreeks 22.00 uur op de Hanekamp te Zwolle een Armeense vrouw van 32 jaar aangetroffen. 'Zij verklaarde dat ze die avond ontsnapt was uit een woning waar ze gedwongen had moeten verblijven', meldt de politie woensdag.

De vrouw verklaart dat ze ongeveer een maand geleden ontvoerd is uit Armenië en ondergebracht is in een woning, alwaar ze naar eigen zeggen ongeveer een maand heeft verbleven.

In die woning was nog een andere vrouw aanwezig, welke ook slachtoffer zou zijn. In de woning zou de vrouw meerdere malen tot seks gedwongen zijn. In de woning werd ze bewaakt door twee mannen, genaamd KIKI en ALI. Voor het welzijn van de tweede vrouw, die nog in de woning was, wordt gevreesd.

De Armeense vrouw heeft de woning, waar ze vastgehouden is, beschreven. Tevens heeft de vrouw genoemde mannen omschreven en de locatie. De vrouw heeft tijdens haar vlucht een gebouw gezien met een groot verlicht kruis op een muur. Het is echter niet duidelijk waar dit gebouw zich bevindt. Echter, gezien de omschrijving, de plaats waar de vrouw is aangetroffen, wordt gedacht aan een locatie in Zwolle.

'Onze voornaamste zorg is momenteel het traceren van het andere slachtoffer. We doen dan ook een dringend beroep op een ieder, indien hij of zij aanslaat op de locatie of op genoemde mannen, om ons daar zo spoedig mogelijk over in te lichten', aldus de politie.

Mensen die informatie hebben over deze zaak, de woning, de vrouw of de mannen menen te herkennen aan het signalement worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0800-6070 (gratis). Mensen die anoniem willen blijven kunnen bellen met Bel M: 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):