zondag, 9. september 2012 - 17:54

Arnhemmer (44) omgekomen bij verkeersongeval

Velp

Bij een verkeersongeval op de Bovenallee in Velp is zondagmiddag, een 44-jarige fietser uit Arnhem om het leven gekomen.

Het slachtoffer raakte omstreeks het middaguur betrokken bij een aanrijding met een auto. De automobilist, een 26-jarige man uit Arnhem, raakte ook gewond en moest in het ziekenhuis worden behandeld.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de splitsing met de Kluizenaarsweg.
Op basis van eerste onderzoek reed het slachtoffer over de Bovenallee en kwam het op de splitsing tot een aanrijding met de automobilist, die over de Kluizenaarsweg kwam aanrijden.

De Bovenallee is een voorrangsweg. Als gevolg van de aanrijding liep de fietser zware verwondingen op, waar hij uiteindelijk ter plekke aan overleed. Hulp mocht niet meer baten. De automobilist, die met auto en al op zijn kant terecht kwam, was ook gewond geraakt en is naar het ziekenhuis gebracht. De dienst verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de oorzaak en toedracht van het ongeval. Bij de afhandeling van het ongeval werden meerdere ambulances en de traumahelikopter ingezet.
Provincie:
Tag(s):