maandag, 7. mei 2012 - 12:17

Arnhemmer verdacht van mishandeling verkeersregelaar

Arnhem

Op het Velperbroekcircuit in Arnhem is zondagavond 6 mei een 54-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 34-jarige verkeersregelaar.

De politie werd omstreeks 22.00 uur naar het Velperbroekcircuit gestuurd; naar de plek waar wegwerkzaamheden plaatsvinden (ter hoogte van de oprit A12). Daar zou een ruzie plaatsvinden.

Agenten kregen ter plaatse te horen dat een wagen door de afzetting was gereden. Een verkeersregelaar had een stopteken gegeven, maar zou door de wagen bijna omver zijn gereden. Hij verloor zijn evenwicht en viel op de motorkap. Hierop zou de bijrijder (de 54-jarige Arnhemmer) zijn uitgestapt. Een conflict tussen de beide mannen ontstond en hierbij zou de Arnhemmer de verkeersregelaar hebben geslagen en twee kopstoten hebben gegeven.

De bestuurster van de auto (naar later bleek een 44-jarige Arnhemse) stapte uit en zou zich met de ruzie hebben bemoeid. Vervolgens zou zij weer in de auto zijn gestapt en achteruit zijn weggereden.

Agenten hielden de Arnhemmer aan. De 44-jarige automobiliste meldde zich even later bij de agenten. Zij moest een blaastest afleggen en deze wees uit dat zij onder invloed verkeerde (ongeveer 1,89 promille). De vrouw werd eveneens aangehouden. Haar rijbewijs werd ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van tien uur opgelegd.
Provincie:
Tag(s):