dinsdag, 20. maart 2012 - 22:13

Arrestaties in onderzoek zedendelict 6-jarig Haags meisje

Den Haag

De politie Haaglanden heeft dinsdagmiddag twee verdachten aangehouden in de zedenzaak van 14 maart waarbij een 6-jarig meisje in een auto werd meegenomen en is misbruikt.

Het gaat om een 27-jarige man en een 52-jarige man, beiden uit Den Haag. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het zedendelict.

De politie kwam hen op het spoor na uitvoerig rechercheonderzoek. Ook informatie van getuigen en betrokken buurtbewoners, en de aandacht die door de media aan het onderzoek werd gegeven, leverden een belangrijke bijdrage.

Rechercheurs hielden de 52-jarige man aan het einde van de middag op de 1e Van der Kunststraat aan. Zijn auto, die overeenkomt met de auto waarin woensdag 14 maart het 6-jarige meisje vanaf de Dierenselaan werd meegenomen, is in beslag genomen en wordt door de Forensische Opsporing onderzocht. Naar aanleiding van de aanhouding deed de politie een zoeking in een woning in de wijk Oostbroek; daar werd nog een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Den Haag.

Beide mannen zijn in verzekering gesteld en zitten in beperkingen. Mede daardoor zijn politie en justitie terughoudend over het verdere verloop van het onderzoek. Het Team Grootschalige Opsporing onderzoekt de betrokkenheid van de mannen bij het zedendelict. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):