woensdag, 30. mei 2012 - 12:09

Arrestaties na bootongeval in de Efteling

Kaatsheuvel

De politie arresteerde dinsdagmiddag de drie jongens die betrokken waren bij het bootongeval in de Efteling.

Rond 13.45 uur sloeg een bootje van de attractie Gondoletta om, nadat de inzittenden hevig aan het schommelen waren, aldus getuigen. Drie inzittenden konden zichzelf in veiligheid brengen. Een 17-jarige jongen kwam echter onder water vast te zitten tussen de bodem en het dak van het omgeslagen bootje.

Door snel ingrijpen van een getuige en een beveiligingsmedewerker van de Efteling kon hij snel bevrijd en aan de kant gebracht worden. De 17-jarige jongen kreeg eerste hulp en ging per ambulance naar het ziekenhuis.
Hij was op dat moment bij kennis en aanspreekbaar. Naar verwachting moet hij twee dagen ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Diverse bezoekers van het attractie waren getuige van de gebeurtenissen.
De getuigen werden door het Efteling personeel en de politie opgevangen in het nabijgelegen restaurant. Een aantal mensen stelden foto's van het incident beschikbaar voor het politie onderzoek. De technische recherche van de politie Midden en West Brabant stelde bij de Gondoletta een sporenonderzoek in naar de exacte toedracht. Ook ondervroeg de politie diverse getuigen.

De drie arrestanten (17,17 en 18 jaar) zijn afkomstig uit 's-Hertogenbosch.
Zij zijn dinsdagmiddag verhoord over de gebeurtenissen en diezelfde avond rond 21.00 uur weer in vrijheid gesteld.
Ze worden op dit moment verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling.
Provincie:
Tag(s):