dinsdag, 10. juli 2012 - 23:13

Arrestatieteam beëindigt gijzeling drie personen in woning in Diemen

Amsterdam

Het arrestatieteam (AT) van de politie heeft dinsdagavond in een woning aan de Ouddiemerlaan in Diemen een gijzeling van drie personen beëindigd. Hierbij is de gijzelnemer, een 46-jarige man, door het AT aangehouden. Dit heeft een woordvoerder dinsdagavond tegenover Blik op Nieuws bevestigd.

De politie kreeg dinsdagavond rond 21.15 uur een telefoontje dat er zich in een pand aan de Ouddiemerlaan in Diemen een verwarde man zou bevinden die drie personen tegen hun wil vasthield.

De politie is met onderhandelaars ter plaatse gegaan en heeft getracht de man zover te krijgen dat hij de drie personen zou laten gaan. 'Dit heeft geen resultaat gehad en vervolgens is het AT in actie gekomen en heeft de man aangehouden', aldus de woordvoerder.

Op de achtergrond waren uit voorzorg vier ambulances opgeroepen maar die bleken niet nodig omdat er tijdens de actie geen gewonden zijn gevallen.

De man is overgebracht naar het cellencomplex waar hij met een psychiater in contact is gebracht. Volgens de politie zou de actie van de man te maken hebben met een conflict in de relationele sfeer.
Provincie:
Tag(s):