maandag, 15. oktober 2012 - 12:30

Arrestatieteam dringt via dak woning binnen

Tilburg

Een arrestatieteam van de politie is zondagavond 14 oktober 2012 met assistentie van de brandweer, rond 19.30 uur dwars door het dak een woning aan de Willem Knuttelstraat in Tilburg binnengedrongen om een 43-jarige Tilburger aan te houden die zich daar had verschanst. De verdachte zou diverse buurtbewoners bedreigd hebben.

Een 41-jarige Tilburger deed aangifte van het bedreigen van zijn 9-jarige dochtertje. Hij vertelde dat zijn dochtertje met drie andere kinderen buiten speelde. Er was een bewoner van een huis aan de Willem Knuttelstraat naar buiten gekomen die tegen hen had geroepen dat ze daar niet mochten spelen. Hij had daarbij de kinderen ernstig bedreigd. De aangever die van zijn dochter direct begreep welke man zij bedoelde ging daarop verhaal halen. Dezelfde man uitte daarop ook naar hem diverse dreigementen, die hij kracht bijzette door met een kruk te zwaaien. Hierop werd de politie gebeld.

De agenten besloten na overleg met hun leidinggevende om de verdachte, met een machtiging tot binnentreden, in de woning aan te houden. Hij bleek zich echter inmiddels op de zolderkamer verschanst te hebben. Deze kamer was alleen via een vlizotrap toegankelijk, die hij gebarricadeerd had. Er werden tevergeefs onderhandelaars ingezet om de verdachte te bewegen zichzelf over te geven.

In overleg met de officier van justitie werd besloten om het Arrestatieteam in te zetten. Het gaat immers om een bekende van de politie waarvan uit recente incidenten is gebleken dat hij agressief en onberekenbaar kan reageren. Ook was het niet uitgesloten dat hij een wapen bij zich zou kunnen hebben. Brandweerlieden zijn met twee hoogwerkers ter plaatse gekomen om het Arrestatieteam te assisteren. Er werd een gat in het dak gemaakt, waarna de verdachte, die geen weerstand bood, kon worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):