woensdag, 14. maart 2012 - 11:07

Arrestatieteam houdt internationaal gezochte Albanees aan

Amsterdam

De politie Amsterdam-Amstelland hield vrijdag 9 maart een man aan die internationaal gezocht werd voor moord op een politieagent in Albanië.

Een arrestatieteam hield de 38-jarige verdachte rond vijf uur in de middag aan in een horecagelegenheid aan de Damstraat. De verdachte was daar met een andere man, die na controle van zijn gegevens zijn weg mocht vervolgen.

Omdat uit onderzoek van het team Regionale Opsporing Gesignaleerden van de politie Amsterdam-Amstelland naar voren was gekomen dat de man een vuurwapen zou dragen is er voor gekozen de verdachte door een arrestatieteam aan te laten houden.

Het ROG, Regionale Opsporing Gesignaleerden, speurt naar criminelen die niet terugkwamen van hun verlof of bij verstek werden veroordeeld, en zich sindsdien schuilhouden.

Doordat er ook anonieme tips waren binnengekomen dat in de woning van de verdachte vuurwapens zouden liggen is direct een huiszoeking gedaan. Daar trof de politie alleen de vriendin van de verdachte aan. Zij had niets met de zaak te maken en is na een kort gesprek naar huis gegaan. De verdachte zal worden uitgeleverd aan Albanië.
Provincie:
Tag(s):