woensdag, 4. januari 2012 - 13:21

Arrestatieteam houdt man (73) aan na schietpartij met twee gewonden

Rotterdam

Twee mannen zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een schietincident. ‘Het arrestatieteam hield nog dezelfde avond een 73-jarige verdachte aan’, meldt de politie woensdag.

Rond 20.15 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid richting het Sint Franciscus Gasthuis rijden. Hier hielden zij de auto staande. In het voertuig bleken twee mannen te zitten die beide gewond waren.

Een van hen had een verwonding in zijn bovenlichaam. De ander was lichtgewond aan zijn been. De mannen bleken door kogels verwond te zijn. Er werd direct een onderzoek opgestart.

Arrestatieteam
Hieruit werd duidelijk dat de vermoedelijke dader zich in een woning aan de Joliotplaats zou bevinden. Het arrestatieteam werd ingeschakeld. Zij deden rond 23.00 uur een instap in de betreffende woning. Hier is de 73-jarige bewoner aangehouden.

In de woning werden hulzen en een vuurwapen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten in afwachting van het verdere onderzoek.

Twee gewonden
De slachtoffers, een 47-jarige Rotterdammer en een 46-jarige inwoner van Wijdemeren, zijn behandeld aan hun verwondingen. Het slachtoffer met de lichte verwonding mocht nog dezelfde avond het ziekenhuis verlaten, de 46-jarige man ligt nog in het ziekenhuis. Hij is niet levensbedreigend gewond.
Provincie:
Tag(s):