dinsdag, 31. juli 2012 - 18:31

Asbestonderzoek in bijna honderd woningen Groningse wijk

Groningen

In vermoedelijk 94 woningen in de Groningse wijk Selwerd ligt afvalmateriaal in de kruipruimte dat asbest bevat. Dit heeft woningcorporatie De Huismeesters dinsdag bekendgemaakt.

‘Het gaat specifiek om de in totaal 94 eengezinswoningen aan de Vlierstraat, Lijsterbeslaan, Berkenlaan, Populierenlaan, Iepenlaan en Bottelroosstraat’, meldt de corporatie.

Uit een steekproef die dinsdag is uitgevoerd blijkt dat er tenminste bij drie woningen zogenaamd asbestcement is aangetroffen. Om te onderzoeken of het asbest wel of niet verspreid is binnen de woningen wordt er nader onderzoek verricht. Dit nadere onderzoek is in overleg met de GGD Groningen vastgesteld.

Woensdag zal er in alle ‘verdachte’ woningen een asbestonderzoek worden verricht. Dit gebeurt door het nemen van zogenaamde kleefmonsters in en onder de woningen. Vrijdag zal het resultaat van het onderzoek bekend zijn.

Kruipruimte
Afgelopen donderdag 26 juli werd tijdens werkzaamheden in de kruipruimte van één van de woningen afval aangetroffen dat mogelijk asbesthoudend was. Dit materiaal heeft de corporatie laten onderzoeken door een gecertificeerd bedrijf dat vervolgens bevestigde dat er inderdaad sprake was van asbesthoudend materiaal namelijk asbestcement.
Provincie:
Tag(s):