dinsdag, 23. oktober 2012 - 20:02

Asociaal gedrag wordt ‘beloond‘

Nijmegen

De politie heeft maandagmiddag een 25-jarige Nijmegenaar op de Graafseweg aangehouden voor belediging. De man hinderde de politie toen zij op weg waren naar een ongeval tussen een auto en een fiets op de kruising van de Graafseweg en de Stijn Buysstraat. Daarbij zou een fietser gewond zijn geraakt.

De agenten waren naar de aanrijding op weg en maakten gebruik van het zwaailicht en sirene. Zij reden op de Graafseweg in de richting van het Keizer Karelplein. Omdat het erg druk was namen de agenten de parallelweg. Daar fietsten een man en een vrouw. Deze weigerden ruimte te maken voor de politieauto. Zij keken af en toe eens lachend achterom en fietsten gewoon door.

Toen de agenten bij de aanrijding aankwamen bleven de twee gewoon voor hen op de rijbaan staan. Omdat de agenten snel ter plaatse wilden gaan stapten zij de auto uit. Bij het passeren zei één van de agenten tegen de man en vrouw dat hij hun gedrag afkeurde.

De man reageerde meteen zeer agressief en zei dat hij niets met de politie te maken had. Toen de twee weer wegfietsten begon de man één van de agenten uit te schelden. De agent nam een sprint en hield de man aan die zich hevig verzette bij zijn aanhouding. Hij kreeg een proces-verbaal van 450 euro.
Provincie:
Tag(s):