vrijdag, 27. april 2012 - 22:00

AT treft in woning vijf verdachten, vuurwapens, harddrugs en geld aan

Amsterdam

Een arrestatieteam heeft donderdagmiddag in een woning in de Derkinderenstraat vijf verdachten aangehouden en daarbij vuurwapens, harddrugs en geld in beslag genomen. Dit meldt de politie vrijdag.

De verdachten zijn naar een politiebureau overgebracht en gehoord. Vrijdag zijn de vijf verdachten voor een rechter-commissaris geleid.

Bij de politie kwam een tip binnen over een woning aan de Derkinderenstraat. In de bewuste woning zou in harddrugs gehandeld worden. Het onderzoek, dat plaatsvond onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam, werd in handen gegeven van rechercheurs van Bureau Financiele en Economische Recherche.

Omdat handel in drugs meestal samen gaat met het bezit en het voorhanden hebben van vuurwapens werd besloten een arrestatieteam in te zetten voor de inval. In de woning werden behalve vier verdachten ook drie vuurwapens aangetroffen waaronder een pistoolmitrailleur.

Bij deze politieinzet werden ook speurhonden gebruikt. Zij zijn getraind om geld en drugs op te sporen. Tijdens het onderzoek werd 110.000 euro en ongeveer 2,5 kilo harddrugs gevonden. Een vijfde verdachte, die tijdens het onderzoek bij de woning kwam aanlopen, werd ook aangehouden.

De woning bleek in onderhuur te zijn waarbij de huur met contant geld werd betaald. De rechercheurs van de BFER zijn steeds vaker op zoek en op jacht naar huurconstructies waarbij “criminelen” kans zien om woningen te huren en waarbij met contant geld betaald wordt.

Deze aanpak zal er voor moeten zorgen dat het voor criminelen met name uit het buitenland steeds lastiger wordt van deze woningen gebruik te maken.
Provincie:
Tag(s):