donderdag, 19. april 2012 - 10:14 Update: 08-07-2014 0:29

Audi neemt motorfietsenfabrikant Ducati over

Leusden

Audi neemt Ducati, de traditierijke fabrikant van sportieve motorfietsen in het Italiaanse Bologna over. De overname moet zo snel mogelijk gestalte krijgen nadat de mededingingsautoriteiten groen licht gegeven hebben.

De raden van commissarissen van Audi AG en Volkswagen AG gaven gisteren toestemming voor de overname. Ducati geldt wereldwijd als toonaangevend premiummerk in de motorfietsenbranche met uitstekende kwaliteiten op het gebied van motorenontwikkeling en lichtgewicht constructies.

Derde dochter voor Audi
Na de Italiaanse bedrijven Lamborghini en Italdesign, elk met een rijke traditie, is Ducati nu de derde dochter voor Audi in Noord-Italië. Hiermee wordt opnieuw een belangrijke stap gezet in de strategische groei van de onderneming.

Rupert Stadler, bestuursvoorzitter van Audi, zegt: “Ducati geldt wereldwijd als premiummerk onder de motorfietsfabrikanten en heeft een lange traditie op het gebied van sportieve motorfietsen. De onderneming beschikt over veel kennis van krachtige motoren en lichtgewicht constructie en behoort tot de meest profitabele motorfietsfabrikanten ter wereld. Daarmee past Ducati uitstekend bij Audi.” Innovatieve besturingssystemen, het speciale verbrandingskamerproces van de Ducati-motoren, de sportieve identiteit en de ervaring op het gebied van lichtgewicht constructies bieden volop potentieel voor Audi en het Volkswagen-concern.

Groei in Azië verwacht
Ducati is wereldwijd actief en produceert motoren in het hoofdkwartier in Bologna en in een eigen fabriek in Thailand. In strategische markten beschikt de onderneming over eigen importmaatschappijen die eigendom van Ducati zijn. Experts gaan ervan uit dat vooral in Azië de markt voor motorfietsen in de komende jaren aanmerkelijk zal groeien. In 2011 verkocht Ducati circa 42.000 motorfietsen en behaalde een omzet van rond de 480 miljoen euro. De onderneming telt zo’n 1.100 medewerkers.
Categorie:
Tag(s):