maandag, 10. september 2012 - 23:26

Auto met geweld gestolen

Apeldoorn

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen drie mannen die in de nacht van donderdag op vrijdag 7 september een auto hebben gestolen in Apeldoorn. De eigenaar stond te tanken. Hij werd aangesproken en vervolgens mishandeld.

De daders gingen er met zijn auto vandoor. Later is het drietal aangehouden in Utrecht.

Het incident heeft zich rond 00:15 uur voorgedaan. De auto-eigenaar stond te tanken bij een tankstation aan de Arnhemseweg in Apeldoorn. Hij werd aangesproken door een onbekende man. Vervolgens is hij door een andere man mishandeld. Hij zag dat de mannen er daarna met zijn auto vandoor gingen richting de Laan van Malkenschoten.

Gealarmeerde agenten kwamen ter plaatse en hebben een onderzoek ingesteld. Het kenteken van de auto is als gestolen in de politiesystemen geregistreerd. Uit het eerste onderzoek bleek dat er drie mannen bij de diefstal betrokken waren.

Enkele uren later zagen Utrechtse agenten de auto rijden. Toen zij het kenteken controleerden, bleek het om de gestolen auto te gaan. De drie inzittenden, twee Apeldoorners van 27 en 50 jaar, en een 35-jarige man uit Rotterdam, zijn aangehouden. Zij zijn voor nader verhoor ingesloten. De auto wordt aan de rechtmatige eigenaar teruggeven.

Maandagmorgen 10 september zijn de mannen voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):