woensdag, 28. november 2012 - 12:18

Auto over de kop op A30, hond overreden

Lunteren

Op de A30 bij Lunteren is dinsdagavond een auto over de kop geslagen. De inzittenden kwamen met de schrik vrij, maar een hond die door het ongeval losbrak werd overreden en overleefde de klap niet.

Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over negen op het traject van Barneveld richting Ede toen een 38-jarige Arnhemmer door nog onbekende oorzaak achterop de auto van een 20-jarige vrouw uit het Brabantse Zundert kllapte. Door de klap sloeg de auto van de Brabantse over de kop en kwam naast de rijbaan in de berm terecht. Zij en haar passagier, een 22-jarige vrouw uit Veghel, kwamen met de schrik vrij en wisten op eigen kracht uit het wrak te klauteren.

Derde partij

De Arnhemmer verloor door de aanrijding de macht over het stuur en kwam even verderop tot stilstand. Ook hij bleek ongedeerd. Vanuit de auto van de vrouwen uit Brabant brak een hond los die de rijbaan op liep. De hond werd vervolgens aangereden door een derde auto, bestuurd door een 40-jarige man uit Rhenen. De hond overleefde de aanrijding niet. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Van geen van de bestuurders is vastgesteld dat ze onder invloed reden. Wel wordt de Arnhemmer verdacht van gevaarlijk rijgedrag.
Provincie:
Tag(s):