zaterdag, 20. oktober 2012 - 22:20

Auto rechtdoor op rotonde en 23 meter gelanceerd

Etten-Leur

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een auto tegen een schuur beland. Het ongeluk gebeurde 04.20 uur op de Bellendreef.

De veroorzaker en inzittenden gingen er na het ongeval vandoor. De politie is op zoek naar hen.

Gelanceerd
De grijze Renault Megane coupe kwam vanuit de richting Spundel over de Sprundelsebaan gereden. Bij de rotonde aan de Bellendreef ging de auto rechtdoor en werd gelanceerd op de rand van de rotonde. Het voertuig belandde 23 meter verder tegen een schuur.

Het schuurtje stond los van de naastgelegen woning. De achterkant van de auto stond omhoog. Vervolgens ontstond er brand. Er raakt vermoedelijk niemand gewond. De inzittenden zijn namelijk spoorloos. Zijn gingen er na het ongeval vandoor, getuige de openstaande portieren.

Brand
De brandweer kwam ter plaatse om de ontstane brand te blussen. Na afloop is het wrak door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek. Een takelbedrijf verzorgde de berging van het voertuig. De schuur is vrijwel onbeschadigd gebleven.

Duikvlucht
Uit het sporenbeeld blijkt dat de bewuste auto een duikvlucht van 23 meter heeft genomen. Dit is de afstand van de rand van de rotonde, van waar het voertuig gelanceerd werd, tot het punt waarop hij weer op het wegdek terechtkwam.

Verlaten plaats ongeval
De politie is op zoek naar veroorzaker van het ongeval en inzittenden van de auto. Zij gingen er na het ongeval vandoor. De bestuurder maakte zich daarbij in ieder geval schuldig aan het verkeersmisdrijf 'verlaten plaats ongeval'.
Provincie:
Tag(s):