maandag, 9. juli 2012 - 20:06

Auto rijdt schuur in

In de nacht van zondag op maandag rond 03.55 uur kreeg de politie een melding dat er bij een woninginbraak in De Gamert in Wijchen een auto zou zijn weggenomen.

Een surveillance-eenheid ging direct poolshoogte nemen en zag in die omgeving een verdacht voertuig rijden. De achtervolging werd op gepaste afstand ingezet.

Een politieman zag het betreffende voertuig met hoge snelheid wegrijden richting Balgooijseweg. Vervolgens ging het over de Drutenseweg en toen linksaf via de Ravensteinseweg richting de Maasbanddijk. Op de dijk tussen Batenburg en Appeltern verloor de politie het voertuig uit het oog, maar trof deze even later flink beschadigd op zijn kant beneden de dijk aan tegen een houten schuur. Dit was ter hoogte van de kruising Maasdijk met de Van Rechterenstraat in Appeltern. Ook zagen de agenten dat er kliko's en een verkeersbord omver waren gereden.

De verdachte, een 24-jarige inwoner van Wijchen, was net zelf uit de auto gekomen en werd meteen aangehouden. Toen hij eenmaal geboeid in de politieauto zat, gaf de man aan gezondheidsklachten te hebben. Daarop is een ambulance voor hem gewaarschuwd. De 24-jarige is met onbekend gebleven letsel naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis overgebracht waar tevens een bloedblok is afgenomen voor onderzoek naar mogelijk rijden onder invloed. Het rijbewijs van de Wijchenaar is ingevorderd.

Zowel met de eigenaren van de schuur, die niet thuis bleken, als de gemeente wordt contact gelegd in verband met de schade. De politie is bezig met een onderzoek.
Provincie:
Tag(s):