donderdag, 7. juni 2012 - 20:31

Auto te water, hulpdiensten op zoek naar bestuurder

Rond half twee in de nacht van woensdag op donderdag kreeg de meldkamer van de politie een verontrustend telefoontje dat op de A15 ter hoogte van Rumpt een auto te water zou zijn geraakt.

Diverse eenheden gingen met spoed ter plaatse. De eerst aangekomen agenten troffen inderdaad een auto in het water aan. Vanwege de duisternis was niet goed zichtbaar of er nog inzittenden in de auto waren, waarop één agent besloot om het water in te gaan en te speuren naar de bestuurder. Kort daarop nam de brandweer met duikploeg het zoeken van de hem over.

Een tweede eenheid ging aan bij een nabij gelegen tankstation om te kijken of zich daar wellicht iemand met een nat pak gemeld had. Dat bleek niet het geval te zijn. Terwijl verschillende hulpdiensten aan het zoeken waren naar de bestuurder, ontving de meldkamer een telefoontje van de bestuurder, een 40-jarige man uit Beesd.

Deze verklaarde dat hij, na te water te zijn geraakt, zelf uit het water had kunnen komen en iemand had gebeld om hem op te halen. Daarna had zijn telefoon geweigerd, zodat hij niet meer had kunnen bellen naar de hulpdiensten. Na thuiskomst had hij alsnog de meldkamer gebeld om melding te maken van het voorval. De politie onderzoekt de toedracht.
Provincie:
Tag(s):