woensdag, 1. augustus 2012 - 13:06

Auto te water tijdens achtervolging

Apeldoorn

De politie stelt een onderzoek in naar een incident waarbij dinsdagavond 31 juli kort voor middernacht een auto tussen Apeldoorn en Laag Soeren te water is geraakt.

De 29-jarige bestuurder uit Eerbeek raakte niet gewond. De politie vraagt getuigen die na 23.30 uur tussen Apeldoorn en Dieren hebben gereden en informatie over het gebeurde hebben om contact op te nemen met 0900 — 8844.

De politie kreeg rond 23.45 uur een melding, dat de Eerbekenaar die onderweg was van Apeldoorn naar huis op het Kanaal Zuid onder Oosterhuizen mogelijk was achtervolgd door de bestuurder van een andere auto. Er zou mogelijk sprake zijn van het feit, dat hij onderweg beschoten was.

Op het verlengde van het Kanaal Zuid onder Laag Soeren is de man met zijn auto te water geraakt.

De hulpverleners gingen met spoed naar de opgegeven plek en de bestuurder bleek al uit de auto te zijn. Hij was niet gewond en is opgevangen op het politiebureau. Hier is een eerste verklaring van hem opgenomen.

De politie heeft vannacht een forensisch onderzoek ingesteld. Er wordt een onderzoek ingesteld en vandaag wordt er nader onderzoek langs het Apeldoorns Kanaal ingesteld.
Provincie:
Tag(s):