dinsdag, 7. februari 2012 - 21:12

Auto van W.A. van Buren gesignaleerd in Leeuwarden. Leger helpt schuiven

Leeuwarden

Dinsdag is in Leeuwarden een auto van het koninklijk huis gesignaleerd. Het zou volgens omroep Friesland gaan om de hofauto van prins Willem-Alexander.

Volgens speculaties van de omroep zou de prins een stuk van de Elfstedenroute hebben geschaatst.

W.A. van Buren
Dat de prins een schaatsliefhebber is, is geen geheim. Wel geheim was zijn deelname aan de veertiende Elfstedentocht in 1986. Willem-Alexander, toen 18 jaar oud, had zich ingeschreven onder naam W.A. van Buren en reed de tocht op woensdag 26 februari. Hij werd aan de finish opgewacht door zijn vader en moeder.

Zaterdag??????
Er wordt nu volop gespeculeerd dat de 'Tocht der Tochten' dit weekend zal worden gereden. Als we kijken naar de historie van de afgelopen vijftien Elfstedentochten dan is het goed mogelijk dat zaterdag de dag is waarop wordt gereden. Van alle gereden tochten tot nu toe werd de meeste keer gereden op een zaterdag namelijk in 1909, 1917, 1933, 1947 en 1997.

Sinds 1909 vonden er slechts vijftien Elfstedentochten op de schaats plaats, waarvan zes in de maand januari, acht in de maand februari en één in de maand december. De laatste Elfstedentocht vond plaats op 4 januari 1997.

Inzet leger
Woensdag zal defensie 50 man inzetten om het ijs tussen Woudsend en het Hegemer Mar (Heegermeer) in het zuidwesten van Friesland schoon te vegen.
Provincie:
Tag(s):