donderdag, 5. april 2012 - 14:40

Automobilist twee keer gesnapt op Schiphol voor rijden onder invloed

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft vanochtend om 04.00 uur een 49 jarige man uit Amstelveen gecontroleerd. De man zat achter het stuur van een auto die schuin op de rijbaan voor de Vertrekpassage stilstond. De man bleek alcohol gedronken te hebben.

Bij de ademanalyse blies hij 895 ugl. Er wordt proces verbaal tegen de verdachte opgemaakt, hij heeft een rijverbod gekregen van 11 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is ter ontnuchtering ingesloten en omstreeks 09.45 uur heengezonden.

Om 12.10 uur trok dezelfde personenauto wederom de aandacht van de Koninklijke Marechaussee omdat deze hard voorbij de Vertrekpassage reed. Hierop is de auto op de Ceintuurbaan gecontroleerd. De bestuurder, dezelfde 49 jarige man uit Amstelveen, bleek weer onder invloed te rijden. Bij de ademanalyse blies hij 530 ugl. In opdracht van de officier van justitie is zijn auto in beslag genomen. Er wordt proces verbaal tegen hem opgemaakt voor het rijden onder invloed, het rijden tijdens een rij ontzegging en het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):