dinsdag, 3. januari 2012 - 14:14

Automobiliste onder invloed vlucht voor politie

Den Haag

Een 48-jarige automobiliste uit Den Haag is dinsdagochtend 3 januari na een korte achtervolging aangehouden op de Lozerlaan. De vrouw was vermoedelijk onder invloed.

Politieagenten zagen de vrouw kort na middernacht in haar auto op de Machiel Vrijenhoeklaan rijden. De auto van de vrouw maakte een vreemd geluid en toen de agenten achter haar reden, zagen ze vonken onder het linker voorwiel vandaan komen. Bij de kruising met de Kijkduinsestraat negeerde de automobiliste het rode verkeerslicht en reed de Ockenburgstraat op.

De agenten besloten de vrouw te controleren en gaven haar een stopteken. De automobiliste negeerde het stopteken en ging er vandoor. De agenten gingen achter haar aan en tijdens de achtervolging probeerde de automobiliste meerdere keren om de politieauto van de weg te drukken.

Op de Lozerlaan, nabij de Uithof, lukte het de politieagenten om de auto van de vrouw klem te rijden. De automobilste, een 48-jarige Haagse, werd aangehouden. Omdat het vermoeden bestond dat zij onder invloed verkeerde, moest zij een bloedproef ondergaan.

Nadat de vrouw een verklaring had afgelegd, werd zij in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):