zondag, 2. december 2012 - 14:59

Auto’s botsen tegen elkaar in Kootwijkerbroek

Kootwijkerbroek

Een 18-jarige inwoner van Kootwijkerbroek is vrijdagavond 30 november aangehouden. Hij zou even voor middernacht betrokken zijn geweest bij een botsing tussen twee auto’s.

Een 62-jarige automobiliste uit Kootwijkerbroek reed omstreeks 23.50 uur over de Wesselseweg in haar woonplaats. Plotseling zag zij een auto op zijn kant. Deze wagen kwam op haar af en raakte haar voertuig aan de voorzijde. Na de botsing stapte een aantal mensen uit, zetten de auto weer op vier wielen en drukten de wagen weg.

De politie werd er bij gehaald. Agenten zagen meerdere mensen staan. Eén van hen - de 18-jarige man - zou hebben verteld dat hij had gereden. In een bocht zou hij de macht over het stuur hebben verloren. Een ademtest gaf aan dat hij onder invloed verkeerde. Ook zei hij dat hij last had van zijn buik en voet, waarna hij voor controle naar het ziekenhuis in Ede werd gebracht. De exacte aard van zijn letsel is nog onbekend. In het ziekenhuis nam een arts een bloedproef van de jongeman af. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd.

Op de plek van het ongeval zouden aanwezigen zich vervelend hebben gedragen. Ondanks dat agenten aangaven dat men weg moest, vertrok niemand. De agenten ontdekten dat uit de auto van de man uit Kootwijkerbroek de sleutels waren verdwenen, terwijl die er eerst nog lagen. De aanwezigen werd gevorderd de sleutels te geven, maar niemand gaf hier gehoor aan. Eén man - een 20-jarige inwoner van Kootwijkerbroek - zou brutaal tegen een agent zijn geweest. De agent zei hier wat van, waarna de 20-jarige boos zou zijn geworden. De verdachte zou tevens geprobeerd hebben de agent naar de keel te grijpen. Hierop werd de man aangehouden. Bij zijn aanhouding zou hij zich hebben verzet.
Provincie:
Tag(s):