zondag, 25. maart 2012 - 15:36 Update: 08-07-2014 0:53

AZ boekt minimale zege in eigen huis

Alkmaar

(Elfvoetbal) AZ heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in eigen huis tegen RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek won met 1-0 en profiteert hiermee van de misstap van FC Twente, dat gisteravond 1-1 speelde tegen ADO Den Haag.

In de eerste helft speelde AZ zwaar onder hun kunnen. De vloeiende combinaties van dit seizoen waren nergens te bekennen. De Alkmaarders speelde slordig en konden het RKC Waalwijk geen moment lastig maken. In de eerste helft kwam AZ niet verder dan slechts één poging op doel.

Kort na rust was het eerste doelpunt van de wedstrijd een feit. Rasmus Elm gaf een lange bal op de invallen Jozy Altidore, die de bal neerlegde voor Johann Berg Gudmundsson. De IJslander kon eenvoudig de openingstreffer van de middag binnenschieten achter RKC-doelman Jeroen Zoet.

RKC gaf zich niet gelijk verloren na de eerste treffer van de wedstrijd. Een poging van Evander Sno werd goed tegengehouden door AZ-doelman Esteban. Ook Furkan Alakmak kreeg nog een mogelijkheid voor de Waalwijkers. In de blessuretijd van de wedstrijd kwam AZ met de schrik vrij. Een volley van Sno ging rakelings over het doelman van AZ heen.

De Alkmaarders blijven de koploper in de Eredivisie met 56 punten en kunnen vadnmiddag rustig toekijken naar de wedstrijd tussen Ajax en PSV.
Categorie:
Tag(s):